Simone Tolomeo

Simone Tolomeo este compozitor, bandoneonist și pianist. Născut la Palermo în anul 1985, Simone a studiat pianul și compoziția la Conservatorul Național din Palermo. A studiat bandoneonul cu unii dintre cei mai renumiți muzicieni din Argentina-Federico Pereiro, Rodolfo Mederos și Juan Jose Mosalini, continuând în același timp și studiile de compoziție, aranjamente muzicale și contrapunct cu Gabriel Senanes și Ramiro Gallo.  În prezent, studiază la Paris compoziția contemporană sub îndrumarea compozitorului Nicolas Bacri la Schola Cantorum.

În calitate de bandoneonist, Simone Tolomeo a făcut parte din mai multe orchestre importante de tango Argentinian, cum ar fi Fabian Bertero Big Band Tango, Orquestra Arquetipica de Ramiro Gallo, Ariel Ardit, La Sacada, Silbando, și a participat la numeroase înregistrări discografice. Din 2016 face parte din Ansamblul Murgier (muzica argentiniană). Totodată, este unul dintre fondatorii trio-ului de tango Los Milonguitas (bandoneonist și compozitor), formație cu care a susținut peste 500 de concerte în perioada 2016-2022, precum și al cvartetului de tango contemporan No tags cu care va prezenta albumul Azimut Project in Japonia, în noiembrie 2023.

În calitate de bandoneonist și compozitor, Simone Tolomeo a cântat alături de importante orchestre din Europa, cum ar fi Filarmonica din Munchen (Germania), Filarmonica din Kaluga ( Rusia), Orchestra de camera din Lyon si Filarmonica din Paris.

Din septembrie 2022, este artist rezident al asociației Le Chant des Hommes din Bois-Colombes. În această perioadă a compus un cvintet pentru pian și cvartet de coarde, înregistrând în același timp și Cvartetul de coarde Op. 5 și Sonatina pentru pian Op. 4.